再生會 Regeneration Society

鄭林NGO設計

室內建築設計師希望今次藉着返新的工程帶出一個新的空間體驗給有需要服務的人士,包括工作員工。 帶出新的吸引力和展現 ‘再新’ 的力量!

 

由於每年再生勇士的選舉奬項是香港知名的品牌,為大家帶出正能量。 所以在中心內特別設計出一幅全長18米的展覽牆。這幅弧形牆身能帶出動力,比起一般用直身牆更為有吸引力。 

 

入口位置使用電動玻璃門,方便出入。 在入口的左邊位置會見到一個全高的電視影像浮現在鏡面裏。這影像大約為樹林或其他舒適而寧靜的影像,配合簡單的環境聲音令有需要的人士能得到平和的心情。

 

在右邊的位置會見到一個環形的接待枱,形狀配合着展示牆及員工辦公室。帶出動人及溫和的感覺。 接待怡亦付有資訊存放位置。

 

在中間在天花的位置,設有一個特色波點天花,呈現着種子形態。希望客人感覺被種子一樣,好好的被保護!

 

員工房間使用玻璃結構,主要為增加走廊的闊度及透明度。令參觀者在走廊的位置更為舒適。玻璃會貼上綠色環境景的貼紙,配合着主題及心理感受。

 

今次的設計更改善了之前的廚房空間及衛生。更設有電腦系統空間,更有效管理。

 

 

總括來說,設計師想利用今次的設計去改善客人及員工的體驗和感受。設計出一個不是現在, 而是未來10年後都適合使用的空間。

投標獲獎。 施工招標階段

TIA NGO Design

We hope to bring out a new attraction and show the power of ‘regeneration’!

Since the annual Warriors' election award is a well-known brand in Hong Kong, it will bring positive energy for everyone.  Therefore, a 18-meter-long exhibition wall was specially designed in the center. This curved wall can bring out power and is more attractive than the usual straight wall.

In the left side of the entrance, you will see a full-height TV image in the mirror. This image is about the forest or other comfortable and peaceful images, with a simple environmental sound so that people in need can get a peaceful mood.

In the right position, you will see a circular reception desk shaped to fit the display wall and staff office. Bring a touching and gentle feeling. The reception also has information storage location.
In the middle of the ceiling, there is a characteristic wave ceiling that shows the seed pattern. We hope that guests feel like they are seeded and are well protected!

The use of glass structures in staff rooms is mainly to increase the width and transparency of the corridors. Makes visitors more comfortable in the corridor. The glass will be affixed with green environment stickers, with the theme and psychological feelings.

This design has improved the previous kitchen space and hygiene. There is also a computer system space for more effective management.

In this design, the social worker’s room was especially placed near the entrance for easy care.

In conclusion, designers want to use this design to improve the experience and feelings of guests and employees. Design a space that is not now, but is suitable for use in the next 10 years.

靈感自你 為你創造

@ Copyright 2018 TIA Interior

  • TIA Facebook
  • TIA YouTube
  • TIA Interior Google+
  • TIA Interior Map