畫家 Gallery alike Home

鄭林家居設計

這個位於跑馬地的單位,室內設計特別照顧到屋主兩位正在求學階段的女兒之需要。

 

兩女的睡房設有雙格床,可分開放置於書桌旁。房內的圓柱其中一面鋪有磁石,另一面是白板,為兩位小主人的家庭學習環境增添趣味。
 

單位面積共八百呎,在裝修前本是空無一物,個性欠奉。翻新後,窗戶範圍給加大了,戶外景觀因而擴大。此外,飯廳特設水晶玻璃牆,作掛畫之用。

 

飯廳的吊燈和鋪有胡桃木的凹陷角落亦是全屋視覺焦點所在,兩者內置於客廳、飯廳和主人房,並提供實用空間展示屋主的收藏品。

 

此住宅大廈樓齡為五十年,室內有大量外露的承重樑,在設計上要與風水原理配合,可謂甚具難度。以兩間睡房為例,睡床不能置在樑下,為此,房內的家俬在佈局上得作適當配合。

 

為節省空間,廚房刻意不設門,而兩間睡房之間只有一道門,以保持空氣流通,並方便屋主照顧女兒。

 

單位入口沒有任何角位或向住宅內伸延的牆,空間一目了然。室內不少地方均配以巧妙設計,雖然不易察覺,但卻有效增強空間感,特別的是主人房和洗衣間的牆壁露有狹縫,目的是要引入自然光。

完成。 專業照片即將推出

TIA Home Design

This Happy Valley apartment was designed to adapt to the needs of a young family with two rapidly growing young school-aged girls.

 

In the girl’s bedroom, the bunk bed can be separated and placed in a different configuration beside a dedicated desk area. The column in this bedroom was also covered with a magnetic surface on one side, and a white board on the other – perfect for incorporating some fun into learning.

 

The 800sq ft space was initially an empty shell, lacking much needed character. To address this problem, windows were enlarged for a better view of the surrounding area. A crystal glass gallery wall that runs the length of the dining room was designed as a versatile showcase to display paintings.

 

Focal points were also incorporated in the form of a pendant light in the dining room and recessed areas lined with walnut wood. These were built into the living, dining and master bedroom and provide a practical area to house collectables.

 

The abundant use of exposed load-bearing beams in the 50 year-old building also proved challenging to work with for reasons of fung shui. Furniture in the bedrooms had to be placed so that the beds were not underneath any of these beams.

 

To save space, the kitchen does not have a door; and only one door was installed between the two bedrooms. This also allows for improved airflow.

 

The apartment exudes a sense of openness that welcomes guests with an entry that is absent of corners or close internal walls. This spacious feeling is done with subtle design features that may not necessarily be noticeable on first inspection, but add to the overall impact. This is especially in evidence in the walls of the master bedroom and laundry areas where there are slight gaps in the walls to bring in more layers of light.

靈感自你 為你創造

@ Copyright 2018 TIA Interior

  • TIA Facebook
  • TIA YouTube
  • TIA Interior Google+
  • TIA Interior Map